Biergilde Hoorn

Biergilde Hoorn

Bier moet je proeven ... in Hoorn !

De proefresultaten van Bush Prestige

Brouwerij: Dubuisson
Dit bier hebben we geproefd op 15-03-2017 met 32 proevers
De gemiddelde beoordeling was 7.13
.gist hoog .nof nee .THT
Geuren alcohol, appel (zuur), augurk, hout (kruidig), pruim, rood fruit, sherry/rozijn, vanille, 
Smaken alcohol, amandel (marsepein, spijs, amaretto, bitterkoekjes), appel (zuur), drop, hout (kruidig), metaal, port, sherry, whiskymout, 
 


Extra informatie over dit bier:
De Bush Prestige is een Bush Ambrée die niet wordt gelagerd in roestvrijstalen tanks maar 6 maanden lang rijpt in eikenhouten vaten. Bij de botteling wordt een weinig suiker en gist aan het bier toegevoegd, waardoor het in de fles hergist tijdens het verblijf in de warmekamer. Hierdoor ontwikkelt het een natuurlijke sluier en het bijzonder hoge alcoholvolume van 13%.

Door de traditionele rijping op eikenhouten vat ontwikkelen zich aroma’s en tannines die je sinds decennia niet meer waarneemt in bier en die de meest veeleisende bierliefhebber zullen bekoren. Denk daarbij aan aroma’s van whisky, distillaten gerijpt op eikenhouten vaten naast een uitzonderlijk rond karakter.

De Bush Prestige is een uitzonderlijk bier door de krachtige smaak, de rijke aroma’s, de exclusieve fles en de beperkte verdeling.

Degustatie
De Bush Prestige is een bier met een zeer fruitig aroma, met toetsen van rode en zwarte vruchten (myrtille).

In de aroma’s overheersen tonen van specerijen (vanille) et hout.

Het volmondige bier heeft een houtsmaak, is rond, mals en uitzonderlijk evenwichtig. De Bush Prestige is een goed gestructureerd bier waarin de aanwezige alcohol mooi zijn plaats vindt. 

Type: 
Belgian Strong Ale
Kleur: Amber
% ABV: 13
IBU: 26
Plato:24
Beschikbaarheid: Een jaarlijks cuvée