Biergilde Hoorn

Biergilde Hoorn

Bier moet je proeven ... in Hoorn !

Over ons

Wat doet het Biergilde Het Biergilde Hoorn is een enthousiaste groep bierproevers. Ons streven is zoveel mogelijk kennis over bier te vergaren en deze te delen met de overige leden en met andere liefhebbers van bier buiten ons gilde.

Maandelijkse proeverij De belangrijkste activiteit van het biergilde is het houden van proeverijen. Iedere maand organiseren wij een PINT bierproeverij voor leden en bierliefhebbers. Deze proeverijen zijn gezellige avonden, waar we aan de hand van een thema verschillende bieren blind zullen proeven. Je kan denken aan een proeverij van bieren van één brouwerij (liefst gepresenteerd door de brouwerij zelf), maar ook aan een proeverij van abdijbieren, Engelse bieren of bockbieren.

Geschiedenis De initiatiefnemers kennen elkaar vanuit de Mitra in Hoorn. Rob is dan al een paar jaar lid van de Bierproefclub Heerhugowaard en het gesprek komt op bierproeven. Eli heeft behoefte om zijn kennis van de stibon opleiding uit te dragen en Rob heeft wel oren naar een proefavond dichter bij huis. Zo gaat er een jaar voorbij voordat Rob en Eli in het najaar van 2011 de knoop doorhakken en het biergilde oprichten. Op de achtergrond gesteund door een enthiousiast café CharlieS en ervaren proever Léon.