Biergilde Hoorn

Biergilde Hoorn

Bier moet je proeven ... in Hoorn !

Proeverij

Naast het (leren) proeven van bieren staat gezelligheid voorop. Je leert bieren kennen, herkennen, analyseren en vergelijken. Je leert alles over de vele verschillende biertypes, brouwerijen en bierlanden.
We proeven de bieren met behulp van een bierproefformulier. Dit formulier helpt om alle aspecten van het bier te onderzoeken, daarnaast vormt het een goede ondersteuning bij het bespreken van de bieren. Natuurlijk krijgt je, indien gewenst, alle ondersteuning bij het leren werken met dit formulier (het is echter vrij simpel). Tijdens het invullen van het formulier proberen we even stil te zijn, zodat we elkaar niet beïnvloeden. Wanneer iedereen zijn formulier ingevuld heeft bespreken we het bier in de groep, we kijken wat iedereen waargenomen heeft en proberen te achterhalen waar dat vandaan komt. De bieren worden altijd "blind" geproefd, alleen de bierproefleider - die de glazen vult - weet welk bier geproefd wordt. Dit voorkomt een bevooroordeelde proefuitslag. Het levert regelmatig zeer verrassende resultaten op als een onbekend of onbemind bier als "goed" uit de bus komt of juist andersom. Uit ervaring kunnen we zeggen dat veel proevers na de proefavond blijven hangen voor een uitgebreide "evaluatie".
Onze doelgroep is bierliefhebbers, je hebt geen bierkennis nodig (maar het mag wel).
De kosten zijn 10 euro per avond, contant betalen op de avond zelf (liefst gepast). PINT leden krijgen 1,50 euro korting en betalen dus maar 8,50 euro. Je kan alleen meedoen als je jezelf via deze site opgegeven hebt.
Ga naar het formulier en geef je op voor de PINT bierproefavond Hoorn. Je krijgt ongeveer een week voor de proefavond een bevestiging toegestuurd. De PINT proefavonden vinden plaats in Café CharlieS en beginnen om 19:30, ze zijn rond 22:00 afgelopen.

PINT is de Nederlandse bierconsumenten vereniging die op dit moment al ruim 25 bierproefavonden heeft lopen. PINT heeft ongeveer 3500 leden en brengt een interessant blad uit. Daarnaast organiseert PINT bierfestivals, excursies en consumentenacties.

   

Tot ziens op een proefavond !